maandag 11 november 2013

"Echt eten" Honing-mosterdmayonaise

Mislukken is een groot woord, maar echt gelukt was het ook niet. Beetje klonterig werd het. De smaak was wel goed. Het was veel, erg veel. Ik ga het zeker nog een keer proberen, maar niet in deze hoeveelheden. Hoe moeilijk kan het zijn?

Ingrediënten
5 eierdooiers
2 eetlepels grove mosterd
90 ml azijn
2 eetlepels honing
2 gr peper
5 gr zout
paar druppels citroensap
zonnebloemolie

Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie in een blender en laat die 1 minuut draaien. Voeg hierna druppelsgewijs de olie aan het mengsel toe tot de mayonaise een mooie, romige substantie wordt. Proef goed en breng eventueel verder op smaak mept peper, zout en citroensap.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heerlijk, gelijk maar even "gepint"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik maak ook vaak zelf mayonaise en aïoli. En elke keer experimenteren met kruiden.
    Ik maak het trouwens wel echt met de hand, nooit met de machine. En door de olie wordt het geheel inderdaad wel beetje klonterig. Met paar kleine drupjes water kun je hem smeuïger maken zonder smaakverlies. Jou versie met honing en mosterd ga ik ook proberen. Lijkt me wel lekker!
    Hartelijke groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen