donderdag 28 juni 2012

Advocaatmuffins


Advocaat muffin, wat moet ik me daarbij voorstellen? Gewoon geprobeerd. Ze waren heerlijk. Ik proefde alleen de echte advocaatsmaak niet terug. Het is een lekkere vrij neutrale muffin. Het recept komt uit de Allerhande.

Ingredienten
50 gram boter
300 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
100 gram witte basterdsuiker
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
100 ml halfvolle melk
200 ml advocaat

Bereiding
Oven voor verwarmen op 200 graden. De boter zachtjes laten smelten. In een schaal bakmeel mengen met suiker, bakpoeder en mespunt zout. In ander kom eieren loskloppen met melk. Gesmolten boter en 150 ml advcaat luchtig erdoor kloppen. Eimengsel met vork of houten lepel snel door het bakmeel roeren, paar klontjes is niet erg. Beslag in ingevette holtes van muffinvorm scheppen. Rest van advocaat op beslag in holtes scheppen. Vorm op rooster in midden van oven schuiven en muffins in 25-30 minutuen goudbruin en gaar bakken. In vorm 5 minuten laten afkoelen. Muffins uit vorm nemen en op taartrooster verder laten afkoelen.

2 opmerkingen:

  1. Zoals het er staat, lijkt het zó simpel. Een kind kan de was doen. Niet bij mij dus, muffins en ondergetekende, het wil niet ... ;-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat heb ik nu altijd met gelatine. Ik weet niet wat het is, maar bij mij wordt het altijd iets anders dan bedoeld...;-(

    BeantwoordenVerwijderen