vrijdag 8 juni 2012

Vispakketje van Jamie Oliver


Het eerste recept wat ik ooit maakte van Jamie Oliver. Zo verschrikkelijk makkelijk dat je bang bent dat het niks gaat worden. Ik heb het al zo vaak gemaakt en iedere keer is het weer een feestje als je de aluminiumfolie opent. Succes verzekerd. Hierbij mijn versie:

Ingredienten
400 gram kabeljauw (of een andere stevige witvis)
Olijfolie
2 handen vol kerstomaatjes, gehalveerd
1 avocado, in stukjes
1 hand vol verse basilicum
1 handje vol verse geraspte Parmezaanse kaas
Scheutje witte wijn
Peper en zout. 

Bereiding
De oven voorverwarmen op 220 graden. Leg de kabeljauw op de stukken aluminiumfolie. Besprenkelen met olijfolie, peper en zout. Daarop de tomaatjes,   basilicum, avocado, witte wijn en de Parmezaanse kaas. Pakketjes dichtvouwen en in ca. 15-20 minuten in de oven gaar bakken. 

6 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! Maar ik vraag me dan altijd af, wat moet je er dan nog bij serveren?

    Hoor graag je suggestie!

    Groetjes, Hester

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rijst of pasta is er heerlijk bij, ik serveer er vaak ciabatta bij. (lekker dopen in het overgebleven vocht )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je! Maar geen salade nog, ofzo? Dat vind ik altijd het lastigste om bij dit soort receptjes nog een bijgerecht te verzinnen. Als je dat er nog bij kunt zetten, ben ik helemaal blij met je blog :) Het ziet er erg mooi en leuk uit!

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zeker kan je er een salade bij doen, wat dacht je van Tomaat Mozzarella http://simkookt.blogspot.nl/2012/07/salade-caprese.html
    Maar een makkelijke groene salade met olie, azijn, mosterd en een beetje honing is ook heerlijk.
    Die kan je natuurlijk ook nog aanvullen met pijnboompitjes, spekjes, tomaat etc. Eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zal heel eerlijk zijn: Ik vond het niet lekker; op het plaatje ziet het er prachtig uit, maar zo ziet het er echt niet uit als je het pakketje openmaakt.
    De basilicum moet je gewoon niet mee "koken" daar wordt het vies slap en bitter van; de avocado wordt smakeloos als het zo heet wordt gegeten en de kaas plakt aan de folie vast dus gaat voor meer dan de helft verloren.
    Nee absoluut geen topper en voor mij zeker geen tweede keer.
    Anna, Haarlem

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hi Anna, Jammer dat je het recept niet zo lekker vond. De foto is gemaakt voordat het pakketje de oven in ging, sorry voor die verwarring. Groet, Sim

    BeantwoordenVerwijderen