donderdag 20 september 2012

Allerhande september, Bramen-kersencrumble



Soms weet je als je een recept leest dit wordt lekker, heel lekker. Het is eigenlijk een fluitje van een cent, echt zo klaar. Een heerlijk nagerecht en je kunt alles uit de voorraadkast, vriezer halen.  Leuk om te maken en nog leuker om op te eten. 


Ingredienten
250 gram bramen diepvries, ontdooid
250 gram kersen diepvries, ontdooid
60 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel
75 gram koude boter, in blokjes
100 gram rietsuiker
50 gam walnoten, gehakt
125 ml creme fraiche

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de bramen, kersen en basterdsuiker voorzichtig en schep in een ingevette ovenschaal. Doe het bakmeel en de boter in een kom en kneed met koele handen tot het deeg kruimelig is. Meng de rietsuiker en de walnoten erdoor en verdeel het mengsel gelijkmatig over het fruitmengsel. Zet de schaal in de oven en bak in ca. 30 minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en serveer met de creme fraiche.

4 opmerkingen:

  1. Ideaal dit recept, want zoals je zegt: Super makkelijk en je kan er zoveel voor gebruiken! Lekker hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit Simone!
    toevallig heb ik dit recept uit de allerhande ook bewaard ;-)

    BeantwoordenVerwijderen