vrijdag 28 september 2012

Kaas scones van Jamie Oliver


Dit recept komt uit Jamie's Internet Magazine. Heerlijk bij een soep met een beetje boter. Het deeg was bij mij nog een beetje te plakkerig om er een platte lap van te maken. Dus heb ik het in muffinbakjes geschept. Het resultaat was er niet minder om.

Ingredienten
Voor 8 stuks
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
55 gram boter in blokjes
50 gram pittig kaas, geraspt
200 ml karnemelk
beetje melk

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de bloem, bakpoeder en wat zout. Wrijf de boter erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Roer de kaas en de karnemelk erdoor. Kneed er een glad deeg van. Sla plat tot een lap van 1 cm dik en steek er rondjes uit van 1 cm in doorsnee. Bestrijk met melk en bestrooi met kaas. Bak de scones in 12-15 minuten goudbruin.

4 opmerkingen:

  1. Lijkt me heel lekker, weer eens wat anders dan gewoon stokbrood ofzo bij de soep. Deze ga ik ook een keertje maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het zo jammer dat ik kaas niet zo goed kan verdragen want dit ziet er heerlijk uit! Ik moet echt eens op zoek naar een goede vegan kaas die niet superduur is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt echt heel erg lekker! Kun je de scones ook koud eten (bij picknick) of moeten ze warm gegeten worden?

    BeantwoordenVerwijderen