vrijdag 19 april 2013

Aardappel-perengalette met roquefort


Ik ben sinds kort de eigenaar van een semi-proffesionele mandoline. Geweldig hoe makkelijk je dan flinterdunne plakjes kunt snijden. Dit recept komt uit het boek van Rachel Khoo, "Chez Rachel" met leuke modern Franse recepten. Met de mandoline is het zo klaar. Je kunt er op wachten, er komen recepten zoals deze online. Een goede aankoop die mandoline!  

Ingredienten
4 vastkokende aardappels
1 stevige peer
100 gram roquefort of een andere blauwe kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 2 milimeter dik. Leg deze dicht overlappend op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er vier rechthoeken ontstaan. Schil de peer en snijd hem in klein blokjes. Strooi deze over de aardappels en verkruimel de kaas erover. Strooi de kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten. Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer het gerecht direct. 

1 opmerking:

  1. Oh, de mandoline is één van mijn meest favoriete keukenattributen. Hij wordt o zo vaak gebruikt. Terwijl het oestermesje, de meloenbolletjessteker en de kersenontpitter vaak jaren niet van hun plaats komen. Laat maar komen die recepten!

    BeantwoordenVerwijderen