donderdag 20 juni 2013

Gegrilde aubergines met chilipeper en honing uit VEG!

Absoluut een leuke combinatie, het zachte van de aubergine, het zoete van de honing en het pittige van de peper. Je kunt het ook maken met andere kruiden,  zoals peterselie, basilicum, munt of koriander. Dat geeft een iets ander smaak. Kortom een leuk klein gerecht (Mezze) bij een buffet. 

Ingredienten
3 middelgrote aubergines, boven en onderkant eraf
Olijfolie, om te kwasten
1 rode chilipeper, van zaden ontdaan, fijngesneden
paar takjes tijm, alleen de blaadjes
honing
citroensap
zout en peper

Bereiding
Verhit de grill voor op middelhoog. Schil de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een met aluminiumfolie beklede grilplaat. Kwast er flik wat olie overheen en bestrooi met zout en peper. Gril tot ze bovenop goudbruin zijn, draai dan de plakjes om, kwast er nog meer olie overheen en bestrooi met nog meer zout en peper. Leg ze onder de grill tot ze allemaal diep goudbruin zijn. Halverwege omdraaien. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Leg de gegrilde plakjes aubergine in een bord of schaal, eventueel in laagjes, en bestrooi elk laagje met de chilipeper en tijmblaadjes. Besprenkel met wat honing en citroensap. Laat minstens 10 minuten tot lauwwarm afkoelen of, nog beter, laat ze een half uur afkoelen tot ze helemaal koud zijn en het sap eruit komt en zich vermengt met de dressing. Voeg extra zout en peper toe naar smaak.

1 opmerking:

  1. Waarom kende ik jouw blog nog niet? Serieus! Ik ben je gelijk gaan volgen met Bloglovin. Ik ben fan.

    BeantwoordenVerwijderen