zondag 2 juni 2013

Orange and poppy seed cake van Donna Hay

 De foto's uit de boeken van Donna Hay zijn zo mooi, dat je eigen wel alles zou willen maken. Maanzaad cake is wel een favoriet. Helaas zijn mijn foto's niet zo perfect, maar gelukkig is de smaak dat wel. Dank je wel lieve zus, voor dit leuke boek.

Ingredienten
250 gram boter, op kamertemperatuur
220 gram witte basterd suiker
3 eieren
1/4 cup maandzaad
1 eetlepel rasp van een sinaasappel
125 melk
300 gram zelfrijzend bakmeel
Voor de siroop
220 gram witte basterd suiker
250 ml sinaasappelsap
Rasp van 2 sinaasappels

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de boter en suiker tot het licht en romig is. Voeg de eieren toe en mix dit goed door elkaar. Voeg vervolgens het maanzaad, rasp van sinaasappel, melk en de bloem toe en mix het tot een homogene massa. Doe dit in een beboterde bakvorm. Bak de cake in 55 minuten in de oven. Maak de siroop. Doe de ingredienten voor de siroop in een steelpan. Verwarm op midden hoog vuur tot de suiker is opgelost, draai dan het vuur omhoog en laat het 7-8 minuten koken totdat het een siroop is. Giet de siroop over de cake. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen