donderdag 6 juni 2013

Minitortilla's met tomaat

Ze zien er zo leuk uit, deze minitortilla's. Daarnaast is het ook nog een heel makkelijk recept. De volgende keer maak ik ze met verse basilicum en knoflook, variatiemogelijkheden genoeg. Ze noemen het eigenlijk een snack, maar het is meer dan genoeg voor een diner voor twee.

Ingredienten
4 tortillawraps (doorsnede 25 cm)
1 citroen, schoongeboend
1 bol mozzarella
2 eetlepels gedroogde tomatentapenade
1/2 theelepel komijn
2 eetlepels koriander, fijngehakt 

Bereiding
Steek met een koeksteker (8cm doorsnede) uit elke tortilla 6 rondjes. Rasp de gele schil van de citroen en halveer de vrucht. Halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en dep de tomaten droog. Snijd de tomaten en de mozzarella in kleine stukjes. Meng in een kom de stukjes tomaat met de mozzarella, tomatentapanade, geraspte citroenschil en komijn. Verdeel het groentemengsel over de minitortilla's. Vouw ze half dubbel en zet ze in een rijtje tegen de rand op het bakblik. Zet de halve citroenen tegen de rijtjes tortilla's aan, zodat ze half dichtgevouwen blijven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schuif het blik in het midden van de oven en bak de minitortilla's ca. 10 minuten. Druppel er eventueel wat citroensap over en strooi de koriander erover. Serveer ze direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen