maandag 5 augustus 2013

Griekse pastasalade met geroosterde groenten en feta van Tamara

Als je dit krijgt als "Lunch Special" in onze bedrijfskantine moet je het een keer zelf maken. Gegrilde groenten, pasta en feta. Lekker laten afkoelen en genieten maar. Dank je wel voor het recept Tamara, echt een topsalade.

Ingredienten
1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
1 gele paprika, fijngesneden
1 middelgrote aubergine, in blokjes
3 kleine courgettes, in plakken van 5 cm
6 eetlepels olijfolie
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
45 gram zongedroogde tomaten, geweekt in 125 ml kokend water
10 gram rucola
20 gram verse basilicum, fijngesneden
2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
2 eetlepels knoflook, fijngesneden
100 gram feta, verbrokkeld
350 gram farfalle pasta

Bereiding 
De oven voorverwarmen op 230 graden.Een bakplaat met folie bedekken en licht met olie invetten. In een middelgrote kom rode paprika, gele paprika, aubergine en courgette met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper vermengen. Over de ingevette bakplaat verdelen. De groenten 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot ze licht gebruind zijn. Af en toe omscheppen. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en de pasta in 10-12 minuten al dente koken. Afgieten. De geweekte zongedroogde tomaten afgieten en het vocht opvangen. In een grote kom geroosterde groeten, gekookte pasta, zongedroogde tomaten, rucola en basilicum vermengen. De resterende olijfolie, het vocht van de tomaten, balsamico, knoflook en feta toevoegen en omscheppen om te mengen op smaak brengen met zout en peper. Direct serveren of in de koelkast koud laten worden. (het origineel recept komt van allrecipes)

1 opmerking: