zaterdag 26 mei 2012

Coquilles uit Elle Eten

In restaurants vaak gegeten, zelf nog nooit gemaakt. Dus gewoon doen. Het recept komt van de site van Elle Eten. En het was geweldig lekker. Ik zou zeggen, gewoon doen!

Ingredienten
16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept
Zout en peper
Bloem
Karamellaagje
1 eetlepel limoensap
3 eetlepels bruine suiker
1theelepel vissaus
1 theelepel sojasaus
Saus
Sap van 1 citroen
300 ml visbouillon
2 eetlepels honing
2 eetlepels lichtbruine bastardsuiker
4 schijfjes limoen
2 bosuitjes, in dunne ringen
1 eetlepel maizena

Bereiding
Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 minuten per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingredienten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar. Breng intussen de ingredienten behalve de maizena aan de kook. Zeef de saus en bind met maizena tot een mooie saus. Verdeel de coquilles over 4 borden, giet de saus erover. Lekker met roergebakken Chinese paksoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen