zaterdag 12 mei 2012

Pastasalade met een zongedroogde tomaatje



Dit is weer een favoriet recept. Ik maak hem vaak in de zomer. Je moet wel een nachtje geduld hebben. De smaken kunnen dan goed intrekken (het hoeft niet, maar het wordt echt heerlijk). De dag daarna een paar extra ingredienten toevoegen en klaar ben je. Nu alleen de zomer nog.

Ingredienten
6 eetlepels olijfolie
10 zongedroogde tomaatjes
5 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel kappertjes
1 teentje knoflook
500 gram pasta
250 gram tomaten
200 gram mozzarella
Basilicum
Parmezaanse kaas
1 kop olijven grof gesneden

Bereiding
Meng de eerst 5 ingredienten in een keukenmachine fijn. Op smaak brengen met peper en zout en als het te dik is nog wat olie en azijn toevoegen. Kook de pasta volgens de verpakking. Afgieten en in een schaal doen. Voeg de dressing toe en laat afkoelen. Dit kan je een dag van tevoren maken (doe ik altijd, is zo lekker). De overige ingredienten toevoegen. Suggestie: voeg wat tonijn toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen