woensdag 2 mei 2012

Saltimbocca


Het lijkt een hoop werk, maar dat is het niet. Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham en salie en nagesmoord in marsala. De oorsprong is de streek rondom Rome, Latium.

Ingredienten
8 kalfslapjes, op kamertemperatuur
8 plakken Parmaham
8 blaadjes verse sali
4 eetlepels olijfolie
250 ml marsala, zoet dessertwijn

Bereiding
Bestrooi de kalfslappen met zout en peper, leg op elk lapje een plak ham en een blaadje salie, rol ze op en zet vast met een prikker. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de saltimbocca 3-4 minuten op hoog vuur en laat ze 35 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Leg ze daarna in een ingevette ovenschaal, giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken en schenk de saus over de Saltimbocca in de ovenschaal. laat het geheel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik. Laat het kalfsvlees ca. 1 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet het vlees in het midden van de oven en verwarm het in 15-20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten