zaterdag 19 mei 2012

Sinaasappel chocolade muffin uit Elle Eten


Muffins en ingredienten. Er zijn zoveel mogelijkheden. Deze leek me heerlijk. De combinatie van een citrusvrucht en chocolade, vrienden voor het leven. Ik heb hem gemaakt volgens het recept van Elle eten. Volgende keer iets meer sinaasappelrasp en een iets fijner geraspte chocolade, verder gewoon te lekker.

Ingredienten
1 sinaasappel, gewassen
250 gram tarwebloem
125 gram suiker
1 zakje bakpoeder
2 eieren
250 ml volle melk
125 gram gezouten boter, gesmolten
100 gram pure chocolade, in grove kruimels gehakt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden. Trek sliertjes van de hele sinaasappelschil. Meng de bloem, pakpoeder en suiker. Klop in een andere schaal de eieren met de melk en de gesmolten boter. Schenk dat bij het bloemmengsel. Spatel de zestes en de chocolade er snel door en roer niet te lang, anders worden de muffins te elastisch. Doe papier in de muffinholtes en vul ze voor 3/4 met het beslag. Zet de muffins in de oven en verlaag na 5 minuten de temperatuur naar 180 graden. Bak ze tot ze goudbruin zijn en laat 5 minuten afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen. Door de oventemperatuur na 5 minuten te verlagen, krijgt het onderste beslag beter kans te rijzen, waardoor de bovenkant mooi bol wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen