donderdag 31 mei 2012

Knapperig taartje met lente-uitje en ansjovis

Dit gerecht komt alweer van de site van Elle Eten. Zowel koud als warm erg lekker. De ansjovis zorgt voor een zoute bite. En natuurlijk vergat ik wat, het deeg moest worden uitgerold. Ik nam de plakjes en heb ze gewoon naast elkaar op de bakplaat gelegd. Het resultaat, grote vierkante hapjes. Wat ik de volgende keer zou willen doen is het bladerdeeg toch even uitrollen en misschien in rondjes uitsteken. Maar het was een prima leuk recept.

Ingredienten
6 plakken bladerdeeg (kant-en-klaar, diepvries)
3-4 lente uitjes, fijngesneden
2-3 sjalotten, gesnipperd
Olijfolie
1 eetlepel honing
Zout en peper 
20 basilicumblaadjes
6 ansjovisfilets, uitgelekt in stukjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 210 graden. Rol de deegplakjes uit tot een mooie ronde lap en prik er gaatjes in. Leg de lap op een bakpapier bedekte bakplaat. Bak de lente-uitjes en sjalotten in 5 minuten glazig in olijfolie. Voeg de honing toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten zachtjes bakken. Verdeel het uimengsels over het deeg, schenk het overgebleven bakvocht erover. Breng op smaak met zout en peper. Zet de taart in de oven en laat in 25 minuten bruin en knapperig worden. Leg de ansjovis en de basilicumblaadjes op de taart en zet hem nog 5 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten