zondag 5 mei 2013

Frambozentaart


Deze kan ik ook afvinken, een taart met banketbakkersroom maken. Ik was een beetje lui en heb de bodem niet zelf gemaakt. Maar deze bodem uit het koelvak van de supermarkt is een prima vervanger. Het ging mij om de room. Het is een heerlijk fris taartje geworden en de room is prima gelukt. 

Ingredienten
1 rol zanddeeg
2 doosjes frambozen
poedersuiker
Banketbakkersroom
Ingredienten
4,8 dl melk
1 theelepel vanille-extract
115 gram suiker
30 gram maizena
3 eidooiers
1 ei

Bereiding
Rol het deeg uit en bekleed een lage bakvorm. Bak de bodem zoals aangegeven op de verpakking. Haal uit de oven en laat afkoelen. Breng ondertussen de melk op matig vuur aan de kook in een zware pan en voeg het vanille-extract toe. Klop in een kom de suiker, maïzena, eidooiers en het ei glad. Als de melk zachtjes kookt, giet je de helft van de melk bij het eimengsel. Giet het eimengsel daarna weer in de pan bij de rest van de melk. Zet de pan op matig vuur en roer het mengsel met een garde of pollepel. Roer goed over de bodem van de pan zodat daar geen banketbakkersroom achterblijft die kan verbranden. Zodra de banketbakkersroom kookt en indikt, giet je hem in een kom. Dek af met plastic folie en zorg dat de folie het mengsel raakt, zodat er geen vel ontstaat. De room is 4 dagen houdbaar in de koelkast Wordt hij stijf, dan kun je hem met de hand of mixer loskloppen. Smeer de room op de bodem van de taart uit en druk de frambozen in de room. Bestrooi met een beetje poedersuiker.

3 opmerkingen:

  1. Je taart ziet er lekker uit! Mag ik vragen waar je dat zoete zandtaartdeeg hebt gekocht? Handig voor als je snel iets wilt maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig product, ik koop het bij Jumbo (ligt in het koelvak).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt, toevallig heb ik sinds kort een Jumbo hier vlak in de buurt.

    BeantwoordenVerwijderen