maandag 27 mei 2013

Zoete chili-rijst van Jamie Oliver

Voor de makkelijke maandag maak ik uit het boek "Jamie's 30 minuten" dit snelle rijstgerecht. Het eindresultaat leek meer op een soort roerei met rijst. Best lekker voor een snelle hap op maandag.

Ingredienten 
1 grote mok basmtirrijst
een klein bos lente-uien
3 eieren
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1/2 citroen
een klein bosje verse koriander
zoete chilisaus

Bereiding
Doe de rijst met een snufje zout in een ondiepe pan. Giet er 2 mokken kokend water bij. Leg de deksel op de pan en laat de rijst 7 minuten koken. Maak de lente-uien schoon, snijd ze in dunne plakjes en doe ze in een mengkom. Breek de eieren in de kom, doe er de sojasaus, de sesamolie ne een scheutje olijfolie bij en klop door elkaar. Haal de deksel van de pan en maak de korrels met een vork los. Schenk het eimengsel over de rijst. Pers er het sap van de halve citroen over en doe er een snufje peper bij. Leg de deksel terug op de pan, draai het vuur laag en laat de rijst nog 4 tot 5 minuten staan. Snijd de blaadjes en steekjes van de koriander fijn en strooi ze over de rijst. Sprenkel er een flinke scheut zoete chilisaus over, doe de deksel terug op de pan en zet de rijst zo op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten