vrijdag 3 mei 2013

Gemarineerde courgettes met mozzarella uit VEG!

Weer zo'n leuk kookboek "VEG!" het River cottage boek met groenten in de hoofdrol. Een aanrader zou ik zeggen. Het eerste recept uit dit boek is verrassend lekker en goed van te voren te maken. Een heerlijk lunchrecept, lust voor het oog en de mond. 

Ingredienten
4 middelgrote courgettes
5 eetlepels olijfolie
1 grote teen knoflook, fijngesneden
fijn geraspte schil van 1 citroen, plus wat sap
handje basilicum in grove stukken
1 bol buffelmozzarella
zout en peper

Bereiding
Snijd de uiteinden van de courgettes en snijd ze dan in de lengte in plakjes van 1-2 mm dik. Doe ze in een kom met 2 eetlepels van de olie en gebruik een bakkwastje om ze allemaal met de olie in te smeren. Verhit een goten koekenpan met antiaanbaklaag op vrij hoog vuur. Bak hierin de courgettes, in gedeelten, tot ze zacht en goudkleurig zijn. Leg ze in een ondiepe schaal. Haal de koekenpan van het vuur en laat deze wat afkoelen. Voeg de overige 3 eetlepels toe, de knoflook en de citroenschil. Verwarm dit een paar minuten zachtjes. De achtergebleven hitte in de pan ka al genoeg zijn. Je wilt alleen maar de scherpte uit de rauwe knoflook halen en de olie de smaken van knoflook en citroen geven. Schenk de olie over de courgettes. Voeg zout en peper toe, knijp er wat citroensap overheen en strooi er de basilicum over. Dek af en laat 1 uur op kamertemperatuur op smaak komen. Verdeel de mozzarella erover en dien op met brood




Geen opmerkingen:

Een reactie posten