vrijdag 31 mei 2013

Gemarineerde paprikasalade uit Plenty van Ottolenghi


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept maakte uit het boek Plenty van Ottolenghi.  Wat is het toch een kunstenaar, echt heerlijk dit recept. Ik heb de paprika's zoals geadviseerd een nacht laten marineren. Nog een advies van Ottolenghi: Knapperig brood erbij serveren om de zoet dressing mee op te deppen. Genieten.

Ingredienten
1 rode en 1 gele paprika, in stukken
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel water 
1/2 theelepel ruwe rietsuiker
2 takjes tuim
1 teentje knoflook, in dunne plakjes
10 gram platte peterselie, alleen de blaadjes
15 gram basilicumblaadjes
30 gram waterkers
50 gram pecorino, geschaafd
1 eetlepels kappertjes, uitgelekt
zout en peper 

Bereiding
Verhit de oven tot 190 graden. Schep de paprikastukken om met 1 eetlepel olie en een beetje zout. Schik ze in een braadslee en rooster ze 35 diminutief in de oven tot ze gaar en lichtgekleurd zijn. Leg de stukken in een kom en dek hem af met plasticfolie. Pel de paprika's als ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld en snijd ze in brede repen. Klop de ingredi├źnten voor de marinade door elkaar: 2 eetlepels olie, balsamico, water, suiker, tijm, knoflook en een beetje zout en peper. Giet die over de paprika's en ze te minstens een uur, of liever nog afgedekt met plasicfolie tot de volgende dag in de koelkast. Vermeng de kruiden met waterkers, uitgelekte repen paprika, pecorino en kappertjes. Schep de overgebleven eetlepel olie en 1 eetlepel marinade door de salade. Proef en voeg zo mogelijk nog een snufje zout en peper toe.

1 opmerking: