dinsdag 14 mei 2013

Salade met meiraap en appel uit Allerhande

Ik zag ze liggen bij de Albert Hein, zo schattig. Het zijn kleine knolletjes die in het voorjaar worden gekweekt.  Op de site van Ah.nl meteen een leuk recept opgezocht en maken!  Geen idee hoe ze zouden smaken en ik ben verrast. De smaak is zacht, zoet en perfect in deze salade. Dus snel een keer proberen, het seizoen is zo voorbij.

Ingredienten
400 gram meirapen, schoongeboend
1 friszoete appel
3 bosui, in schuine reepjes
60 gram walnoten
3 eetlepels citroensap
2 theelepels mosterd
1 eetlepel gembersiroop
6 eetlepels olijfolie

Bereiding
Snijd een plakje van de onder- en bovenkant van de rapen. Snijd de rapen met een scherp mes of in de keukenmachine in dunne plakjes. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Doe de meiraap met de appel, bosui en walnoten in een schaal. Klop een dressing van het citroensap, de mosterd, gembersiroop en olie. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de dressing over de salade en schep om.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen