zaterdag 8 juni 2013

Hummus met geroosterde paprika uit "Van het Huis"

Het is dat ik van zelfgemaakte gegrilde paprika's houd, anders was deze humus zo klaar. Alles in een blender doen en klaar ben je. Home made smaakt zoveel beter dan die bakje uit de supermarkt en om nu te zeggen dat een hummus maken veel werk is, echt niet. Probeer het een keer, je haalt nooit meer die bakjes kant en klare rommel. Het recept komt uit het kookboek 'Van Het Huis' waarin je allemaal eenvoudige, ambachtelijke basistechnieken voor een voorraadkast met lekkere gezonde etenswaren kunt vinden.

Ingredienten
(voor ongeveer 400 gram)
3 grote grofgehakte rode paprika's
olijfolie
125 gram kikkerwerten uit blik
1/2 gepelde en uitgeperst teentje knoflook
1 theelepel versgeperst citroensap
1 theelepel tahin
1 theelepel komijnpoeder 
1 snujfe suiker
peper en zout

Bereiding
Leg de paprika's in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Zet 40 minuten in de oven op 200 graden, zodat je ze makkelijk kunt pellen. Meng alle ingredienten met een keukenmachine tot een grove puree. Voeg zout en peper toe. Luchtdicht afgelsoten blijft deze hummus in de koelkast 5 dagen goed.

2 opmerkingen:

  1. Ben ook absoluut fan van gegrilde paprika. Maak er ook een heerlijke pastasaus van. Dit gaan we zeker ook eens uittesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh dit klinkt echt heerlijk!! Ik ga dit zeker uitproberen, en dat blad kende ik helemaal niet. Misschien wel leuk om eens naar te gaan kijken, thanks voor de tip!

    Als je het leuk vindt; ik organiseer vandaag een linkparty! Je mag reclame maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto en een link naar jouw blog, tof toch?! Als je zin hebt om mee te doen, je bent van harte uitgenodigd!

    Liefs van Rosie

    BeantwoordenVerwijderen