vrijdag 14 juni 2013

Spaghetti bolognese met rode wijn van Ainsley Harriott

Een nacht het vlees laten marineren in rode wijn. Dat moeten we een keer proberen. Het schijnt er zacht en mals van te worden. Update: Je hoeft er niet veel aan te doen en het wordt heerlijk. De wijn geeft een zalige smaak aan de saus. Zelf zou ik wat meer kruiden toevoegen, iets meer Italiaans en als hij iets te zuur is, zoals bij mij, een schepje suiker toevoegen. Dan is het een perfecte bolognese saus. En nog een pluspunt, het is ook goed in te vriezen. 

Ingredienten
voor 4-6 personen
500 gram rundergehakt
750 ml rode Italiaanse wijn (chianti)
1 theelepel gedroogde oregano
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
400 gram tomatenblokjes
snufje gedroogde gemalen chilipeper
1 eetlepel tomatenpuree
450 gram spaghetti
3 eetlepels gehakte verse peterselie
zout en peper
Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding
doe het gehakt in een kom en roer de rode wijn, oregano, zout en peper door het vlees. Dek alles af met huishoudfolie en zet het tenminste 4 en maximaal 12 uur in de koelkast. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en goudbruin zijn in 3-4 minuten. Voeg het gehakt toe met al de wijn uit de kom, tomaten, chilipeper, tomatenpuree, zout en peper. Breng alles aan de kook en laat het dan met de deksel op de pan 45 minuten zachtjes sudderen. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog en laat de saus 15 minuten flink koken tot hij mooi donker is. Kook de spaghetti beetgaar in een grote pan kokend water met zout. Giet de spaghetti af en doe de pasta terug in de pan. Roer de peterselie door de saus en schep alles goed om. Verdeel over kommen en serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas. 

2 opmerkingen:

  1. Awel ik ga dat ook eens zo maken. Meestal is mijn saus nog met massaal veel groenten bij, echt helemaal anders. Heeft totaal niets meer te maken met het klassieke recept...dus gaanwe dat eens anders aanpakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er echt heel erg lekker uit. Dit ga ik zeker een keer proberen. Xx

    BeantwoordenVerwijderen