dinsdag 15 januari 2013

Geroosterde knoflook van Joy the Baker

Zo simpel en zo verschrikkelijk lekker, geroosterde knoflook. Je kunt het in veel gerechten gebruiken. Het heeft de smaak van knoflook, maar dan zachter, milder, zoet en nootachtig. Heerlijk op een stukje brood, bij een stuk vlees, vis of bij een pasta. En zo maak je het. 

Ingredienten
1 bol knoflook
2 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel grof zeezout
1/4 theelepel gemalen peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Als de knoflook aan de buitenkant een beetje bruin is, verwijder de lagen tot het een witte knoflook is. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de knoflook af zodat elk teentje bloot ligt.Leg de knoflook op een stuk bakpapier. Besprenkel het met de olijfolie, grof zeezout en de gemalen peper. Bindt het dicht met een keukentouw. Leg de knoflookpakketjes op een schaaltje in de oven en rooster het gedurende 30 tot 40 minuten. Laat iets afkoelen voordat je het op een broodje smeert of toevoegd aan de pasta.

1 opmerking:

  1. Geweldig, die ga ik ook proberen! Wat eeb goed ideetje! Zet m op Motherbook, goed? X

    BeantwoordenVerwijderen