zaterdag 26 januari 2013

Toastmuffins met ei en spek uit Sweet Bakery

Op zoek naar iets anders voor je zondagse ontbijtje? Dan is dit echt grappig dingetje om te maken. Het resultaat ziet er zeker indrukwekkend uit. De smaak is eerlijk en puur, een geroosterde boterham met uitgebakken spek en een eitje. Simpel maar zo lekker! Een klein feestje op je bord. Probeer het een keer, kan niet mislukken.

Ingredienten
6 sneetjes witbrood, korsten verwijderd
zachte boter
6 plakken ontbijtspek
6 eieren
peper en zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol de sneetjes brood met een deegroller zo dun mogelijk uit. Ik heb de korstjes eraf gehaald, rolt makkelijker. Bestrijk elk sneetje met boter. Druk de sneetjes brood met de kant van de boter naar onderen in de ingevette mal van een muffinblik. Leg in elk sneetje een plakje bacon. Breek een ei boven elke muffin. Bak de muffins 10-15 minuten in de hete oven. Vind je het ei te zacht laat dan nog even door bakken in de oven. Haal ze uit de oven en laat heel even staan. Haal ze voorzichtig uit de mal en bestrooi ze met een beetje zout en peper.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen