woensdag 30 januari 2013

Pomodori al forno uit Foodies

Deze tomaatjes zijn heerlijk bij antipasti of door een pasta, zelfs door een salade is het zalig. Ik dacht dat het lastig zou zijn om zulke kleine tomaatjes te ontvellen. Het tegendeel is waar, kleine tomaatjes ontvellen gaat veel sneller en makkelijker dan grote tomaten. In een goed afgesloten weckpot zijn de tomaatjes een maand houdbaar in de koelkast (onder een laagje olijfolie). Enjoy!

Ingredienten 
500 gram roma-tomaatjes (ik gebruikte cherry-tomaatjes)
2 teentjes knoflook
200 ml olijfolie
1 gedroogde chilipeper
2 takjes rozemarijn

Bereiding
Was de tomaatjes en snijd het vel kruislings in. Dompel de tomaten ca. 10 seconden onder in kokend water en koel ze af in koud water. Pel het vel van de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de tomaten met een beetje zout. Verarm de oven voor op 150 graden. Rooster de tomaten ca. 50 minuten in de oven. Pel de knoflook en snijd hem in schijfjes. Verwarm de olijfolie met de knoflook, de chilipeper en de rozemarijn in een pannetje op laag vuur en laat ca. 5 minuten rustig trekken. Neem de tomaten uit de oven en laat ze afkoelen. doe de tomaten voorzichtig in een schone weckpot, zodat ze niet kapot gaan. Giet de olie over de tomaten en laat het geheel afkoelen. 

3 opmerkingen:

  1. Het lijkt me heerlijk! Hoe lang kunnen we het bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In een goed afgesloten weckpot zijn de tomaatjes een maand houdbaar in de koelkast (onder een laagje olijfolie)

    BeantwoordenVerwijderen