zondag 12 mei 2013

Aardbeiencharlotte van Kim


Er gaat niets boven home made banketbakkersroom. Kim had nog een leuk recept met banketbakkersroom. Die wilde ik wel maken voor moederdag. Een charlottevorm heb ik nog niet, dus dan maar in een kleine vorm. Geweldig! En nu maar hopen dat mams hem lekker vindt.

Ingredienten
400 gram aardbeien
4 gelatine blaadjes
2 dl slagroom 
100 gram fijne kristalsuiker
250 gram banketbakkersroom (voor recept zie "frambozentaart'')
18 lange vingers
extra aardbeien voor decoratie

Bereiding
Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en snijd de helft van de vruchten in vieren. Pureer de rest en zeef het sap. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, verwarm de aarbeienpuree en los de uitgeknepen gelatineblaadjes erin op. Laat het afkoelen en geleiachtig worden. Klop de slagroom, voeg al kloppend geleidelijk de suiker toe tot de room in stijve pieken blijft staan. Spatel de aardbeiengelei door de banketbakkersroom, gevolgd door de slagroom en tot slot de stukjes aardbei. Bekleed een charlottevorm met plasticfolie. Zet de lange vingers met de gesuikerde kant naar buiten rondom tegen de rand en vul de vorm met de aarbeienmousse. Zet de vorm 24 uur weg en stort de charlotte.

2 opmerkingen: