vrijdag 17 mei 2013

Egg Makis met zalm

Gek op sushi, maar niet zo dol op rijst? Dan is dit een leuk recept. Je maakt hele dunne pannenkoekjes van ei en daar rol je je ingrediënten in. Aanpassen en andere ingrediënten gebruiken, gebruik je fantasie, alles is mogelijk. Het ziet ook nog eens uit als een feestje op je bord.

Ingredienten
eieren 
2 avocados
1 komkommer
bieslook
basilicum
200 ons gerookte zalm
gedroogde tomaatjes
Mayonaise

Bereiding
Klop de eieren los in een kom, voeg naar smaak peper en zout toe. Smeer een koekenpan in met een beetje olie en verhit deze goed. Giet een beetje van het eimengsel in de pan, net genoeg dat de hele pan bedekt is. Bak ze aan beide zijde goudbruin. Maak er zoveel als je nodig denkt te hebben. Smeer op een pannenkoek een dun laagje mayonaise. Snijd de komkommer in flinterdunne plakjes en beleg de pannenkoek hiermee. Leg je ingrediënten in de lengte op de pannenkoek en rol op. Snijd de rol in stukjes van ongeveer 3 cm en zet rechtop op een bord. 

1 opmerking: