donderdag 23 mei 2013

Gegrilde asperges met citroendressing uit VEG!

Altijd als het seizoen begint en overal asperges op het menu staan, probeer ik het weer. Met ham, een eitje, met zalm of boter, echt niet mijn ding. Maar deze asperges zijn zalig. De smaak van gegrilde asperges, met knoflook, citroen, munt en kaas. Het is gewoon goddelijk, zowel warm als koud. 

Ingredienten
20-30 asperges, bijgesneden
4 eetlepels olijfolie
sap van 1/2 citroen
6-10 blaadjes munt, fijngesneden
zout en peper
Parmezaanse kaas, geraspt.

Bereiding
Laat 8 houten sateprikkers 30 minuten in water weken. Als de asperges vrij dik zijn (meer dan 5mm in doorsnede halverwege de stengel of misschien niet zo vers meer) kun je ze beter eerst blancheren. Doe ze in een pan met kokend water, blancheer ze 1 minuut, giet af en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en dep ze droog. Rijg de asperges aan de spiesen, ongeveer 5-6 asperge per spies. kwast er wat olie overheen en breng op smaak met zout en peper. Verhit de grill pan tot deze heet is en leg de spiesen in de pan. Grill de asperges ongeveer 3 minuten aan beide kanten tot ze door en door gaar zijn en ze licht geblakerd raken aan de buitenkant. Roer ongeveer 2 eetlepels olie door het citroensap en voeg wat peper en de munt toe. Haal de asperges van de spiesen, leg ze op een bord en besprenkel met de dressing. Strooi er wat zout en kaas overheen.

3 opmerkingen:

  1. Ook mijn favoriete recept voor groene asperges! Niet te veel mee willen doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,

    kijk regelmatig op je leuke blog om inspiratie op te doen!
    Ik ben gek op groene asperges en doe ze vaak in de oven, met tomaatjes en knoflook, รก la Jamie. Maar laatst ook in de grillpan...maar het omdraaien was een crime. Dus: wat een briljante tip om er een prikker doorheen te steken!! Dank je wel,

    vriendelijke groet, Monique van Vugt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Monique, Ze zijn heerlijk, nog 1 advies, doe er 2 stokjes in dan kunnen ze niet draaien en gaat het nog makkelijker.
    Succes en eet smakelijk. Groet, Simone

    BeantwoordenVerwijderen