donderdag 16 augustus 2012

Aubergine


De aubergine is een heerlijke vrucht die tot de groenten wordt gerekend. Je kunt er eindeloos mee variëren. Aubergines moeten bij aankoop een gave en gladde schil hebben met een matte glans. Het kroontje dient frisgroen te zijn. Bij een lichte vingerdruk veert de aubergine terug. Bewaar aubergines niet in de koelkast, maar op een koele plaats, bijvoorbeeld de voorraadkast. Gare aubergines zijn in de diepvries in geen goed gesloten bak tot 12 maanden houdbaar. Nederlandse aubergines zijn van maart tot en met oktober verkrijgbaar. De aubergine uit warmere landen zoals Spanje is het gehele jaar verkrijgbaar in de winkel.

Bereiden
Verwijder het kroontje en snijd hem in plakjes of blokjes. Als je aubergine gaat vullen, kun je het kroontje beter laten zitten voor de stevigheid. Auberignes hebben een korste bereidingstijd maar je kunt ze niet rauw eten. Dat komt omdat ze solanine bevatten, een natuurlijke gifstof die maag- en darmklachten kan veroorzaken. Al na 2 minuten blancheren is deze stof geheel verdwenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten