dinsdag 28 augustus 2012

Wentelteefjes


Nog nooit gemaakt een wentelteefje. Wit brood doordrenkt met ei, melk, suiker en kaneel. En dan gewoon bakken. Simpel en heel lekker. Kaneel en suiker is een goede combinatie. Resultaat: bordje leeg

Ingredienten
1 ei
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 1/2 dl melk
8 sneetjes wit-casinobrood
40 gram boter

Bereiding
In diep bord ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk loskloppen. Korstjes van brood snijden. Sneetjes brood 1 voor 1 door eimengsel wentelen en op elkaar in een ander diep bord leggen. Rest van eimengsel over broodstapel schenken. Laten intrekken totdat alle sneetjes doorweekt zijn. In een grote koekenpan helfst van de boter verhitten en helft van de sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin bakken, halverwege voorzichtig keren. Wentelteefjes uit pan nemen en op bord leggen. Rest van de boter verhitten en op dezelfde manier rest van wentelteefjes bakken. Serveren met suiker en kaneelpoeder.

4 opmerkingen:

  1. Zeker heel lekker! Vergeet soms hoe lekker het smaakt, zou ik (in het weekend) eens wat vaker moeten doen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk!
    Was vroeger altijd feest als we wentelteefjes kregen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eindelijk weer eens een recept van gewone, normale wentelteefjes. (De laatste dagen wat vreemde recepten gezien)
    Bij ons was dit een dessert. En wanneer er veel eters waren werden de wenstelteefjes een beetje te kort gebakken, dan waren ze nog licht vochtig van binnen. Eigenlijk vond ik die het lekkerst ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is zo lekker! Moet het echt eens vaker maken

    BeantwoordenVerwijderen