maandag 27 augustus 2012

Tijgergarnalen met Chili-knoflookboter uit de LINDA


Een recept uit de LINDA van juli 2012. Het recept komt uit het Franse Brasserie kookboek van Daniel Galmiche. En het is echt de moeite waard. Maar garnalen schoonmaken is helaas altijd weer een klusje. Schillen eraf pellen en dan het darmkanaal verwijderen. Je moet even de tijd nemen om ze goed schoon te maken, eigenlijk een relax-momentje in de keuken. Een heerlijk recept met de zomerse smaak van verse limoen en het pittige van de chili. 

Ingrediënten
8 grote of 24 kleine rauwe tijgergarnalen, gepeld en zonder darmkanaal
2 eetlepels olijfolie
85 gram boter
1 rode chilipeper, zonder zaad en fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngesneden
Klein handje peterselieblad, fijngesneden
Sap en geraspte schil van 1 limoen
Zeezout en versgemalen peper

Bereiding
Was de garnalen en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de olie en de boter in een koekenpan met een dikke bodem op een matig vuur. Voeg de garnalen toe zodra de boter schuimt en sauteer ze 4 minuten. Voeg vervolgens de chilipeper, knoflook en peterselie toe en schep nog 1-2 minuten om. Bestrooi met zout en peper naar smaak, voeg een paar druppels limoensap en de rasp toe en serveer direct.  

2 opmerkingen:

  1. Dit is echt een receptje voor mij, want als ik íets lekker vind zijn het wel garnalen! Thnx for sharing :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker en simpel! Ik ben dol op garnalen dus dit gerechtje ga ik zeker een keer maken.

    BeantwoordenVerwijderen