zondag 12 augustus 2012

Bladsalade met walnoten en blauwschimmelkaas



Ook deze is van Annabel Langbein, ik weet het, het wordt bijna saai hier. De combinatie was weer goed, de salade klopt gewoon. Extreem makkelijk, maar ie het niet zo dat vaak de simpelste dingen het lekkerst zijn, toch?. De dressing kan je in een grotere hoeveelheid bewaren in de koelkast. Altijd handig. En ja, weer eentje voor op mijn lijstje. 

Ingredienten
60 gram walnoten
150 gram gemengde jonge slablaadjes
60-80 gram blauwschimmelkaas, verkruimeld
4 eetlepels Dijon mosterd dressing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de walnoten in een ovenschaal en rooster ze 10 minuten tot ze mooi bruin zijn maar niet verbrand. Doe de slablaadjes in een grote kom en strooi de grootsere walnoten en de blauwschimmelkaas erover. Besprenkel het geheel vlak voor het opdienen met de Dijon mosterd dressing en meng alles door elkaar.

Dressing 
150 ml extra vierge olijfolie, 3 theelepels citroensap, 1 theelepel witte wijnazijn, 1 theelepel Dijonmosterd, 1 theelepel suiker, 1/2 theelepel zout, versgemalen peper en 1 geplette knoflookteen in een pot met deksel. Schud die goed om alle ingredienten te vermengen. Proef en breng naar wens op smaak. Deze dressing is in de koelkast een paar weken houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten