woensdag 29 augustus 2012

Lamsrack met Salsa Verde van Annabel Langbein

Na de dag die we met Annabel hadden doorgebracht, konden we niet wachten totdat we de recepten die we hadden gezien konden namaken. Ik heb al een paar recepten laten zien op de site. Maar dit is weer een topper. Geniet van het maken van dit recept. Het is echt de moeite waard.

Salsa verde
Ingrediƫnten
100 gram peterselie, zonder takjes
1 handvol fijngesneden Bieslook
250 ml extra vierge olijfolie
4 eetlepels kappertjes
3 tenen knoflook
4 eetlepels citroensap
2 theelepels Dijon mosterd
versgemalen zwarte peper
1/4 kleine rode ui, gehakt
1 klein blikje ansjovis, uitgelekt
Dooier van 1 hardgekookt ei


Bereiding
Pureer alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine tot een gladde saus. Salsa verde is ongeveer een week houdbaar in de koelkast en kan ook ingevroren worden. 

Lamsrack
Ingredienten
3 mooi bijgesneden lamsracks
4 eetlepels salsa verde
fleur de sel en versgemalen zwarte peper


Bereiding
Wrijf het lamsvlees helemaal in met salsa verde en breng het op smaak met zout en peper. Dek het af en laat het zeker 30 minuten marineren, of zet het 12 uur in de koelkast. Als je het in de koelkast zet, moet je het een half uur voor het braden op kamertemperatuur laten komen. Verwarm de oven voor op 230 graden. Leg het lamsvlees in een ovenvaste schaal en rooster het 16-20 minuten. Haal de schaal uit de oven, dek hem af met aluminiumfolie en leg er een paar theedoeken over om hem warm te houden tijdens het rusten (10-15 minuten). Verdeel het lamsvlees in koteletten door het tussen de ribben door te snijden. Serveer met een kommetje salsa verde. 

2 opmerkingen:

  1. Wat een ontzettend heerlijke blog heb je! Water loopt me al in de mond dus ga zeker een boel recepten proberen.
    Succes en ik ga je volgen.
    Lieve groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen