vrijdag 10 augustus 2012

Cozze arrancanate, mosselen uit de oven


Uit het tijdschrift Delicious (juni 2012) komt dit leuke receptje. Hier krijg ik een vakantiegevoel van. Het is eigenlijk een klein hapje, of als je wat meer mosselen op een bord legt, ook een leuk voorgerecht. Ik had bij AH een bak voorgekookte mosselen in schelp gekocht. Dan heb je er iets minder werk aan. Maar zelfs dan is het de moeite waard. 


Ingredienten 

1,5 kg mosselen
200 gram focaccia van een paar dagen oud
300 ml milde olijfolie
2 tenen knoflook, gekneusd
Peperoncino (gedroogde pepertjes)
5 tomaten op sap uit blik
100 ml witte wijn
1 bosje bladpeterselie


Bereiding
Verwijder mosselen waarvan de schep kapot is of die na een korte tik op het werkvlak niet sluiten. Kook de mosselen in een ruime pan een paar minuten in eigen wicht, tot ze openstaan. Hall van het vuur en verwijde de lege helft van elke schelp. Scheur het brood ing rove kruimels. Verhit 200 ml olijfolie met 1 teen knoflook jen peperoni, laat de knoflook licht kleuren voeg het broodkruim toe en bak het goudbruin. Breng op smaadt met zout en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie, voeg het overgebleven teentje knoflook toe, bak 2-3 minuten en voeg dan de tomaten toe en de witte wijn. Snijd de stelen fijn van de peterselie en voeg toe aan de saus bewaar het blad, breng op smaak met peper en zout. Kook de saus op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten in. Verwar m de oven voor op 200 graden. leg de mosselen in de schelpheft op de bakplaat. Verdeel de saus erover en daarn  het broodkruim. Bak de mosselen in 5-10 minuten goudbruin. jBestrooi me t de rest van de peterselie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen