zaterdag 4 augustus 2012

Courgette gevuld met gehakt


Gezonde lichte maaltijden, ik ben er altijd naar op zoek. Hier heb een combinatie gemaakt van verschillende recepten. Het is een snel en makkelijk te maken recept. Het was heerlijk. Sorry voor de slechte kwaliteit van de foto's.

Ingredienten
2 courgettes
300 gram rundergehakt
6 gedroogde tomaten op olie, fijngesneden
1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
1 blik tomatenblokjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel suiker
2 eetlepels olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgettes elk in 2 stukken. Hol ze aan een kant met een theelepel een beetje uit. Meng het gehakt met de gedroogde tomaat, knoflook, de helft van de Provençaalse kruiden, 1 theelepel zout en veel zwarte peper. Verdeel het gehakt in 4 porties en vul de uitgeholde kant van de courgettes hiermee. Maak de bovenkant mooi bol. Meng in de ingevette ovenschaal de inhoud van het blik tomatenblokjes met de resterende kruiden, suiker, zout en peper naar smaak. Leg de courgettes in de saus en sprenkel de olie erover. Schuif de schaal in de oven en bak de courgettes met gehakt in 20-25 minuten bruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten