donderdag 24 januari 2013

Cajun chicken wings uit Foodies


Ik kan soms zo genieten van fastfood. Dit soort dingen kan ik zelf ook maken, beter, lekkerder en zonder vreemde toevoegingen. Dus een gefrituurd kippenvleugel werd een nieuwe uitdaging. Hoe moeilijk kan dat zijn?  Resultaat: een best flauw kippetje in een deeglaag, heel vet, wel sappig, dat dan weer wel. Als je ze dan ook nog even laat liggen, wordt het een slappe hap.  De volgende keer probeer ik een homemade hamburgertje. Iets minder ambitieus en hopelijk zoveel lekkerder.

Ingredienten
1 ei
100 gram bloem
2 theelepels cajunkruiden
1 theelepel paprikapoeder
100 ml bier
10 kippenvleugeltjes
1,5 liter olie

Bereiding
Splits het ei. Meng de bloem met de cajunkruiden en het paprikapoeder. Giet al roerend met een garde het bier erbij. Meng de eidooier door het bloemmengsel. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 160 graden. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het bloemmengsel. Dep de kippenvleugeltjes droog met keukenpapier. Wentel de kippenvleugels door het beslag en laat ze een voor een in de hete olie glijden. Frituur de kippenvleugeltjes in 10-12 minuten goedbruin in de hete olie. Laat de kippen vleugels uitlekken op keukenpapier. 





4 opmerkingen:

  1. Zelfgemaakte hamburgers zijn heerlijk! Ik maak er tegenwoordig altijd een soort Big Mac Saus bij (http://missaiesj.be/recepten/big-mac-saus/). Een aanradertje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Simone, wat jammer dat de kip niet zo krokant werd als je had gehoopt. Volgende keer beter :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Simone,

    Jammer dat de chicken wings niet zo lekker waren als je gehoopt had. Op je foto lijkt het alsof er wat veel beslag om de chicken wings zit. Je kunt proberen met wat meer bier het beslag wat dunner te maken. Het korstje wordt dan dunner en krokanter. Ook kun je proberen iets heter te frituren, maar let wel op: de kip moet wel de tijd krijgen om gaar te worden. Veel succes!
    Leuke blog trouwens. :)

    Vriendelijke groeten,

    foodieskok Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @missaiesj, Leuk dat ga ik zeker proberen.
    @Willem, Dank je wel voor de tips, misschien was het vet wel niet heet genoeg en het beslag de volgende keer dunner maken. Persoonlijk zou ik meer cajun kruiden in het beslag doen. Ik ga het zeker nog een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen