zondag 13 januari 2013

Nigella's Cappucino-pavlova



Deze taart is zo makkelijk te maken, zeker nu mijn KitchenAid al het werk doet. Je moet er wel voor zorgen dat alles brandschoon/ontvet is, anders wordt het eiwit niet stijf en glanzend. Het is een goddelijke taart, krispy van buiten en zacht van binnen. Zeker de moeite waard om een keer te maken. Ik maak dit zeker nog een keer. 

Ingredienten
250 gram suiker
4 theelepels instant-espressopoeder
4 eiwitten
snuf zout
2 theelepels maizena
1 theelepel wittewijnazijn
300 ml vole room
1 theelepel cacao van goede kwaliteit

Bereiding
Verhit de oven tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en teken er met behulp van een bakvorm met een doorsnee van 23 centimeter met potlood een cirkel op. Meng in een klein kom de suiker met het espressopoeder en zet het mengsel even opzij. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot ze in zachte pieken blijven staan en blijf kloppen terwijl je geleidelijk, met 1 eetlepel tegelijk, het suiker-koffiemengels toevoegt. Spatel, wanneer het suikermengsel is opgenomen en je een stevig, glanzende, ecrukleurig schuim hebt, met een vetvrije metalen lepel de maïzena en azijn erdoor. Schep goten lepels van het meringuemengsel in de cirkel die je op het vetvrije paper hebt getekend. Strijk het schuim glad en vorm er met een spatel iets van wat op de bovenkant van een platte strohoed lijkt. Schijf de bakplaat in de oven en zet de thermostaat onmiddellijk op 150 graden. Laat de pavlova 1 uur in de oven staan. de buitenkant van de merengue moet net krokant zijn, maar dan ook maar net. Draai waneer hij klaar is de oven uit en laat de pavlovabasis er in staan tot hij si afgekoeld. Til de pavlovabasis als hij is afgekoeld voorzichtig met papier en al van de plaat en leg hem ondersteboven op een grote, platte schaal. Trek nu voorzichtig het papier eraf. Klop de room op tot hij dik en luchtig is, maar nog wel zacht, en smeer hem voorzichtig uit over de bovenkant van de meringue. Druk met een theelepel de cacao door een fijne zeef om de pavlova een bescheiden versiering te geven.


7 opmerkingen:

  1. Yum Yum! Deze lijkt me heerlijk!
    Én ik ben jaloers op je kitchen aid ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Brenda, het is zeker de moeite waard om voor te gaan sparen. Wat heb ik een plezier van dat ding. De taart is zeker de moeite waard om een keer te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er heel aantrekkelijk uit, ik zal het zeker een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben gek op Pavlova's! Deze variant ken ik nog niet dus ga hem eens proberen. Maar ik gebruik normaal eigenlijk poedersuiker. Heb jij gewone suiker gebruikt of ook poedersuiker?
    Gr. Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hi Agnes, ik heb gewone suiker gebruikt, en het resultaat was top. Ik denk dat poedersuiker makkelijker wordt opgenomen door het eiwit, maar als je de suiker beetje bij beetje toevoegt en blijft roeren komt het goed, Deze pavlova is zeker de moeite waard om een keer te maken. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nou dit ga ik zeker binnekort uitproberen....
    Lijkt me onwijs lekker.
    Heb ook zo'n heerlijke keukenmachine dus die eiwitten zijn zo klaar!!!
    Ik had al bedacht dat dit met slagroom en vers fruit ook een super taart zal zijn. Dan geen koffie door de eiwitten....
    (http://nellekeshobbyhoekje.blogspot.nl/)
    Groetjes,
    Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen