donderdag 23 augustus 2012

Champignonspiesen


Weer een klein bijgerechtje, lekker bij een stuk vlees van de BBQ. Weer zo makkelijk. Ik was alleen vergeten dat ik geen citroen meer had, dus dan maar uit een flesje. Het was nog lekkerder geweest als ik vers citroensap had gebruikt. Dat ga ik zeker een keer doen. Het ziet er wel heel leuk uit en smaakte ook goed. 

Ingredienten
250 gram kastanjechampignons
1 citroen, schoongeboend
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 theelepel grof zeezout
2 eetlepels roomboter, op kamertemperatuur

Bereiding
Laat sateprikkers 30 minuten in water weken. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rijg de champignons aan de prikkers. Rasp de helft van de schil van de citroen en snijd de rasp zeer fijn. Meng de citroenrasp, tijmblaadjes en het zeezout door de roomboter. Leg de champignonspiesjes in de ovenschaal en verdeel de citroen-tijmboter erover. Bak de spiesjes 5 minuten in de hete oven. Serveer ze direct, met een partje citroen erbij.


1 opmerking: