zondag 26 augustus 2012

Lemon Almond Meringues van Joy the baker

 
Spelen met eiwit is heel leuk. Er zijn zoveel leuke recepten te vinden. Het enige is, je moet geduld hebben. Deze komen van de site van Joy the Baker joythebaker. Leuke kooksite met hele mooie foto's. Deze meringues waren heerlijk, krokant van buiten en zacht van binnen.

Ingredienten
1/4 cup fijngemalen amandelen
1 eetlepel maizena
2 grote eiwitten
Mespuntje zout
1/2 cup suiker
1/2 theelepel Limoensap
1 theelepel limoenrasp
1/3 cup geschaafte amandelen
1/3 cup poedersuiker

Bereiding
Verwarm de oven voor op 90 graden. Strooi 1/4 cup gemalen amandelen op een bakplaat en rooster ze voor 10 minuten in de oven. Doe ze vervolgens in een kom en voeg de maizena toe en laat afkoelen. Klop de eiwitten met een snufje zout op een gemiddelde snelheid. Zorg ervoor dat de kom goed schoon is. Klop tot er schuimige pieken ontstaan. Verhoog de snelheid en voeg beetje bij beetje de suiker toe, vervolgens het limoensap. Klop ongeveer 6 minuten tot er glanzende stijve pieken ontstaan. Voeg dan handmatig het amandelmengsel en de limoenrasp toe. En meng het voorzichtig door het eiwit. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie vormen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi ze royaal met poedersuiker en vervolgens het amandelschaafsel. Plaats de plaat in de oven en bak gedurende 50 minuten. Zet dan de ovendeur open op een kier en laat ze staan totdat ze volledig droog zijn. Wanneer ze afgekoeld zijn kan je ze van de bakplaat halen. Ze zijn maximaal 1 week houdbaar in een luchtdichte koektrommel.   

3 opmerkingen:

  1. Ik ben dol op alles wat op schuim lijkt (mijn hele familie is schuim, zei mijn lieve vader altijd).
    Dit ziet er ook weer goddelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm lekker hoor, ik houd wel van meringues! En heb eerlijk gezegd nog nooit een variant gehad die ik niet lekker vond, dus ook dit recept ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooooh dat ziet er echt héél erg lekker uit zeg!

    BeantwoordenVerwijderen