vrijdag 6 juli 2012

Chocoladefudge met cranberry's


Speciaal voor de foodblogevent juli (high tea) Uit Pauline's keuken ! Een leuk idee uit het boek van Annabel Langbein. Het is zo gemaakt. Je kan er allerlei andere zuidvruchten voor gebruiken en natuurlijk ook varieren met noten. Lekker voor bij een High Tea of als afsluiting van een diner met een kopje espresso. 

Ingredienten
350 gram pure chocolade van goede kwaliteit, gehakt
185 ml gezoete gecondenseerde melk
2 theelepels vanille-extract
4 eetlepels poedersuiker
125 gram gedroogde cranberry's
75 gram gepelde ongezouten pistachenoten

Bereiding
Bekleed een kleine cakevorm van 16 bij 5 cm met bakpapier. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Haal de chocolade van het vuur of uit de magnetron als hij bijna is gesmolten. Wanneer je chocolade te veel verwarmt, kan hij gaan klonteren. De overgebleven warmte laat de rest wel smelten. Voeg de gezoete gecondenseerde melk toe en roer dit tot een glad mengsel. Roer vervolgens de vanille, poedersuiker, cranberry's en pistachenoten erdoor. Het wordt nu een dikke massa. Druk het mengsel stevig in de cakevorm. Laat het opstijven in de koelkast, snijd er plakken van en bewaar deze op een koele plaats. Deze machtige chocoladefudge is in een luchtdichte trommel enkele weken houdbaar.

5 opmerkingen:

  1. Geweldig! je hebt hem gewoon gemaakt!! Was het lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo makkelijk als Annabel hem in mooie plakken sneed is mij niet gelukt. Maar het is een echt topreceptje. PS Bij mijn ah is er geen gecondenseerde melk te krijgen. Helaas moet ik wat vaker naar mijn zus voor ingrediënten;-)

    BeantwoordenVerwijderen