dinsdag 3 juli 2012

Salade Caprese


Mozzarella is een verzamelnaam voor twee soorten verse kaas. De oorspronkelijke mozzarella di bufala vervaardigd uit melk van de waterbuffel. Later is men ook mozzarella uit koemelk gaan vervaardigen. Beide zijn wel volgens dezelfde principes vervaardigd, maar hebben een geheel eigen smaak en structuur. De mozzarella di bufala is porseleinwit (net als buffelmelk) tewijl de koemelkmozzarella een licht gelige kleur van het in de koemelk aanwezige caroteen heeft. De mozzarella di bufala wordt als een delicatesse beschouwd en is in vergelijking met de koemelkmozzarella duurder. Mozzarella geniet binnen de Europese Unie bescherming als gegarendeerde traditonele specialiteit. Als je een lekkere tomaat en een goede mozzarella di bufala koopt, heb je een heerlijk lunchrecept.

Ingredienten
12 tasty tom tomaten
4 bollen mozzarella di bufala
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vierge
Bosje verse basilicum

Bereiding
Snijd de tomaten in plakken en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de bolen mozzarella in plakken en dep ze droog met keukenpapier. Schik de plakken mozzarella en tomaat op de borden. Strooi er zout over en maal er royaal zwarte peper boven. Druppel de olie erover. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, scheur grote bladeren in stukken en strooi over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten