zondag 29 juli 2012

Kip Cacciatore



Dank je wel, Harry in de keuken, voor weer een geweldig recept. De combinaties zijn heerlijk. Ik heb wel meer kruiden toegevoegd en een dag vantevoren gemaakt. De kippendijen heb ik gebakken. De rest heb ik volgens recept gemaakt (met wat meer kruiden). De kippendijen toegevoegd, en de volgende dag opgewarmd. Het was heerlijk. 

Ingredienten
800 gram kippendijen met vel en bot
150 gram pancetta
1 grote ui
2 stengels selderij
2 peentjes
150 gram kastanje champignons
800 gram gepelde tomaten in blik
kappertjes
2 tenen knoflook
Rozemarijn
150 ml witte wijn
150 ml kippenbouillon
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel balsamico azijn
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding
Neem een pan met een dikke bodem. Hak de ui, knoflook, selderij en wortel in kleine stukjes en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Voeg de pancetta toe en laat rustig zweten. Braad in de tussentijd de kippendijen aan in een andere pan, tot ze rondom bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper. Snijd de champignons in plakken en voeg toe. Doe ook de kip in de pan bij de groenten. Giet de wijn erbij. Laat 2 minuten warm worden en doe dan ook de tomaten, bruine suiker, balsamico, rozemarijn en de bouillon erbij. Roer rustig om. Laat het geheel nu zeker 30 minuten op laag vuur inkoken. Voeg als laatste de kappers toe. Je kan ook zwarte olijven gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen