woensdag 18 juli 2012

Rabarber met aardbeien

Ben gek op zomerse recepten. Rabarber is er 1 van. ik maak het vaak als het heel warm is. Lekker goed laten afkoelen in de koelkast. De aardbeien geven een extra zoete rozige smaak. Je kan het serveren als een bijgerecht, dessert of als een lekker fris tussendoortje. En de voorspellingen zijn goed voor de komende week, dus ik heb er zin in.


Ingrediƫnten
500 gram rabarber
400 gram aardbeien
50 gram suiker
3 eetlepels sinaasappelsap
stukje citroenschil
1 kaneelstokje


Bereiding
Breng de gewassen en in stukjes gesneden rabarber aan de kook met de suiker, sinaasappelsap, stukje citroenschil en kaneelstokje. Laat de rabarber ongeveer 15 minuten koken tot het uit elkaar valt maar roer wel af en toe.
Neem de pan van het vuur en verwijder de citroenschil en kaneelstokje.
Roer de in stukken gesneden aardbeien erdoor en laat dit samen afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten