vrijdag 27 juli 2012

Pikante kipspiesjes


Het mooie weer is bijna voorbij, dus nog even snel. Deze kipspiesjes zijn heerlijk, vooral de saus die je erbij serveert is top. Annabel maakte ze tijdens haar boekpresentatie afgelopen maand bij de Sperwer in Amsterdam. En ik deed haar na. 

Marinade
Ingrediënten
2 tenen knoflook, geplet
2 eetlepels fijngehakte verse gember
1 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
2 theelepels komijn poeder
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel zout
sap en fijn geraspte schil van 2 citroenen
25 gram koriander blad
2 eetlepels fijngehakte ingemaakte citroenen

Bereiding
Doe alle ingrediënten (behalve in ingemaakte citroen) in een blender of keukenmachine en draai ze tot puree. Roer er de fijngehakte ingemaakte citroen erdoor. De marinade blijft in een afgesloten pot in de koelkast 5-6 dagen goed. 

Kipspiesjes
ingrediënten
10 uitgebeende kippendijen, in drieën of vieren verdeeld
1/2 recept chermoulamarinade

Bereiding
Leg de kipstukjes in een kom en roer de chermoulademarinade erdoor. Marineer de kip minstens een uur (max 24 uur). Laat 12 houten eetstokjes minstens een half uur weken in water. Haal de kip uit de marinade en rijg 2-3 stukken aan elk stokje. Schud overtollige marinade vn de kipspiesjes en gooi de marinade weg. (niet gebruiken omdat deze vocht van rauw kip bevat). Wijf een koekenpan of grillpan licht in met olie en bak de spietjes op middelhoog vuur 5-6 minuten per kant, of tot de kip goudbruin en gaar is. Leg de spietjes op een serveerschaal en dien ze meteen op. 

Voor de dipsaus: meng in een kom 250 ml zure room of Griekse yoghurt met een 1/2 recept marinade. Bewaar de saus tot gebruik in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten