vrijdag 6 juli 2012

Italiaanse broodsoep van Yvette van Boven



Goedkoop, makkelijk, gezond en lekker is dit recept van Yvette van Boven. Een heerlijk Italiaanse soepje, ik houd ervan.  Ik had nog nooit brood toegevoegd aan een soep, maar ik moet zeggen het geeft een speciaal tintje aan de soep. Dit recept komt uit het boek Home Made. 

Ingredienten
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 blikken gepelde tomaten
Scheutje bouillon
Chili
2 handen oud brood, in brokken gesneden
1 courgette in blokjes
zout en peper
olijfolie

Bereiding
Fruit de ui in ruim olijfolie tot ie zacht is. Voeg de knoflook toe, de tomaten, een scheut bouillon, het brood toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de courgette toe en laat dat 10 minuten garen. Voeg peper en zout toe. Schenk het in komen en doe er een grote scheut olijfolie bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten