dinsdag 10 juli 2012

Gemarineerde zalm uit NRC

Dit recept komt van Harry in de keuken. Zij heeft het weer van haar vader, die het ooit uit een NRC had geknipt. En wat was het lekker en zag er best indrukwekkend uit op het bord. Deze is er weer eentje om te onthouden.

Ingredienten
400 gram rauwe verse zalm
Ketjap manis, zoete sojasaus
Kikoman, zoute sojasaus
2 eierdooiers
Bruine suiker
Peper
100 gram tauge
100 gram sugar snaps

Bereiding
Ontdoe de zalm van haar vel en snijd deze in dunne plakjes van ongeveer een halve cm dik en 3 cm lang. Roer in een bakje de dooiers los en voeg hier 5 eetlepels ketjap en 5 eetlepels kikoman aan toe. Dit kan er een beetje geschift uitzien, dat geeft niets. Voeg ook 2 theelepels bruine suiker en een beetje versgemalen peper. De marinade moet alle zalm bedekken, maar de zalm hoeft er niet in te zwemmen. Zet de zalm in de marinade een paar uur in de koelkast, mag ook de hele nacht. De smaak van de marinade trekt helemaal in de zalm. Die wordt hierdoor iets steviger van structuur en kleurt donkerbruin.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen