zondag 22 juli 2012

Krabkoekjes met Citroen-tomaatmayonaise


Een beetje mislukt, maar de smaak was er niet minder om. De combinatie van krab, ui, selderij en creme fraiche was heerlijk. Als je het boek nog niet hebt, het is echt een aanrader, zoveel leuke recepten, dit boek moet je in je kast hebben. Home Made van Yvette van Boven.

Ingredienten
Voor de krabkoekjes
1 eetlepel boter
1 ui, gehakt
2 stelen bleekselderij, schoongemaakt en fijngehakt
1 blikje krab, ca. 170 gram
200 gram broodkruim
125 gram creme fraiche
Een paar takjes bieslook, fijngehakt
1 ei
olie om in te bakken
Voor de mayonaise
1 eidooier
Het sap en de rasp van 1 citroen
1 eetlepel pittige mosterd
Ca. 500 ml zonnebloemolie
2 tomaten, in kleine blokjes, de schil en de zaadjes verwijderd
Snuf cayenne peper

Bereiding
Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin al omscheppend de ui met de bleekselderij, gedurende een minuut of vier. Laat dat op een bord iets afkoelen. Open het blik krab, laat het uitlekken en pluk het fijn. Vermeng het met de ui-bleekselderijmix uit de pan, de helft van het broodkruim, de creme fraiche, de bieslook en het ei. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Draai er ongeveer 12 kleine balletjes van. Druk ze een beetje plat en haal ze door het overgebleven broodkruim. Verhit een klein laagje olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de koekjes daarin aan beide zijden goudbruin. Laat ze op een keukenpapier uitlekken. Maak de mayo: klop in een keukenmachine de eidooier met het citroensap, de rasp en de mosterd schuimig. Giet in dunne straal de olie erbij tot het een dikke mayonaise wordt. Pulseer kort de tomaatblokjes erdoor en breng op smaak met cayennepeper en zout. Geef het bij de koekjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen