woensdag 25 juli 2012

Geroosterde scampi

 
 
 
Marineren is smaken bij elkaar brengen. Het is gewoon leuk om te doen. Dus ik probeer ze allemaal. Dit is weer een leuk recept, alhoewel ik er in het algemeen van mening ben dat de basis eigenlijk bestaat uit: zoet, zuur, zout en natuurlijk de smaken van kruiden en knoflook. Sommige marinades hebben niet veel tijd nodig, maar ik blijf erbij: 24 uur geeft de meeste smaak. Nog een tip: marinade en vlees of vis samen in een plastic zak marineren. Dit geeft een gelijkmatige marinering van het vlees of de vis. Succes verzekerd.

Ingredienten
250 gram scampi
3 eetlepels Ketjap asin
2 teentjes knoflook, geperst
Chillipeper
1 limoen, geperst
1/2 eetlepel donkere basterdsuiker
1 eetlepel olie

Bereiding
Scampi ontdooien en droogdeppen. In wijde schaal ketjap, knoflook, mespuntje chilipeper, limoensap, basterdsuiker en olie mengen. Scampi hierin 30 minuten marineren. Grillpan verhitten. Scampi op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, regelmatig keren en bestrijken met marinade. (op stokje steken)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen