donderdag 26 juli 2012

Geroosterde aubergine met gorgonzola

Weer een licht recept uit het tijdschrift Light Koken. Het is zo klaar en heerlijk. Ik heb de gorgonzola apart erbij geserveerd, niet iedereen is gek op blauwe kaas. Je kunt er natuurlijk ook een zachte geitenkaas bij serveren. Het is een gezond zomers bijgerecht. 

Ingredienten
50 ml olijfolie
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
4 aubergines
2 rode uien
zout en peper
Sap van 1 citroen
50 gram gorgonzola

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder. Strijk de aubergine plakjes in met de kruidenolie en leg ze samen met de uienringen op de bakplaat. Bak de aubergine plakjes en de uiringen in ca. 20 minuten gaar in de oven. Breng de plakjes op smaak met zout, beetje peper en citroensap.

1 opmerking: