dinsdag 24 juli 2012

Ingelegde citroen


Tijdens de workshop van Annabel Langbein werd er deze smaakmaker gebruikt. En het was zo lekker, dit moet ik ook in mijn voorraadkast hebben. Zo simpel om te doen en het ziet er nog leuk uit ook. Een recept met de ingelegde citroenen zal snel volgen. 

Ingredienten
2 citroenen
2 ruime theelepels zout
sap van 1 citroen
1 laurierblad
Een neutrale olie

Bereiding
Boen de citroenen goed schoon en snijd ze in de lengte in zes stukken. Leg de citroenpartjes in de vriezer tot ze hard zijn. Hierdoor versnel je het inlegproces. Steriliseer een middelgrote pot. Stop de citroenen in de pot voeg het zout, het citroensap en het laurierblad toe. Gier er olie overheen. Na ongeveer een week zijn de ingelede citroenen klaar, maar ze worden steeds lekkerder naarmate er meer maanden voorbijgaan. Als je de pot eenmaal open heb gemaakt, moet je hem in de koelkast bewaren. Gebruik de citroenen als volgt: haal ze uit de pot, verwijder het vruchtvlees en snijd de schillen in dunne reepjes. 

2 opmerkingen:

  1. hoi vraagje waar kun je die citroenen bij gebruiken soortgerecht gr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn heerlijk in salades, bij vleesgerechten, in dressings. Bij heel veel recepten kun je ze gebruiken. Ze zijn namelijk superlicht. pureren kan, maar ook puur zijn ze heerlijk. Ik had het nog nooit gedaan, maar echt een aanrader! Gewoon een keer doen!

    BeantwoordenVerwijderen